tisdag 31 juli 2007

46. Är det en rysk soldat? Nej en svamp! (gästinlägg)


(Leos pappa har just nu rejält med jobb på Trolldomsministeriet, nej förlåt Regeringsministeriet är det ju, så Leos mamma har lovat att skriva gästinlägg under resten av veckan)
Efter att ha blivit rörd till tårar av miraklet att Leo kan resa sig upp, blev Leos mamma snart driven till utmattningstårar av sin sjövilda bebis.

Från att ha haft en tämligen komfortabel tillvaro med en glatt krypande Leo, som var nöjd bara han fick vara med (och vi hade ju barnsäkrat på golvnivå) förändrades livet ganska snabbt till kaos. Leo ska resa sig mot allt! (ja, det gör barn) och trilla ner igen (ja det gör barn också). Men! Leos mamma kunde helt plötsligt inte vända ryggen till utan att Leo slog sig ordentligt, så att det ibland tycktes knaka i huvudet. Panik! Varför har ingen berättat om denna jobbiga period? Är det jag som är galen? Leos mamma gnisslade tänder på kvällarna när Leos pappa kom hem och krävde bebishjälm. Leos pappa var tveksam och menade ju att barn slår sig. ”Bebishjälm, annars får du ta ledigt och vara hemma” blev svaret.

Dagen efter var det 10-månaders-kontroll. Allt var jättebra med Leo, han kunde allt man ska kunna vid denna ålder förutom en sak. Killen har inte utvecklat någon fallreflex, på grund av att han inte lärde sig sitta innan han började krypa. Han faller bara handlöst från stående, utan någon som helst förmåga att parera, något som de flesta andra barn har lärt sig när de väl börjar stå upp. Läkaren rekommenderade därför bebishjälm under en liten tid för att undvika skallskador, tills han har fått in snitsen på att stå. Ha! Leos mamma är inte galen, hysterisk eller överdriven curlingförälder!

Bebishjälm är nu inhandlad av Leos pappa. Kamoflagehjälm valdes, kanske för att motverka töntfaktorn? Fast Leos mormor hävdar att han ser ut som en liten svamp…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bebishjälm låter som en jättebra idé :)

Anonym sa...

ребята, да что с вами происходит, с пелёнок малышей натравливаете.
не стыдно?

Anonym sa...

Hej

Vart köpte ni er bebishjälm??

//Mamma till "vilden" på 7 månader