tisdag 17 juli 2007

35. baaaaarn! flyyyyyy!


Nästan två år innan Leo kom till världen tog familjen Lindeborg ansvaret för kattungen Stig. Och nej, det var inte vi som döpte honom till Stig… Katten kom till oss från en familj där barnen varit ganska hårdhänta mot honom. Således var han, och är fortfarande, väldigt rädd för främmande människor, framför allt barn. Ni kan ju föreställa er vad han tyckte när vi kom hem med Leo från BB!

Första dagarna satt han under soffan och surade. Men sedan kom han på att Leo inte var rörlig och då fick det gå an, även om det dröjde någon vecka innan han frivilligt var i samma rum. Stig har dock slappnat av avsevärt efterhand. Även när Leo började krypa så var det OK, Stig är trots allt mycket snabbare och hoppar upp på någon hylla eller soffa och flinar.

Nu har Leo dock börjat gå allt bättre, fast vi fortfarande får hålla ett tag om hans händer när vi övar. Tror att stackars Stig kommer få en obehaglig överraskning när Leo börjar gå, han älskar nämligen att jaga efter den stackars katten…

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, stackars Stig :P
Jag funderade också på Bella Kyckling. Varför inte Jasmine, med det där konstiga uttalet, alltså samma som i kyckling? (Jasmine som i STJärna tycker jag är mer korrekt)...

Anonym sa...

Stackars Stig, kattsvansar som är så bra att hålla i för små barn..

Yogamamma sa...

Känner igen det där. Vår Signe jagar efter vår katt också. Katten tycker att det är rätt okej, så länge Signe inte använder för höga glädjetjut.

Thomas & Ingrid sa...

Vad jag tror Stig har mest problem med är att Leo grabbar tag i pälsen och drar loss tovor...

Anonym sa...

här brukar man se två katter komma kubbandes och så Oskar efter, springandes, viftandes med ett glatt leende. Oskar älskar katterna... Katterna... tolererar Oskar. Fast nu har han börjat ge dom hans mat när han äter så katterna börjar gilla honom allt mer =o)