måndag 29 oktober 2007

101. Det förbjudna legot...

Hej alla läsare! Nu är Leos pappa hemma igen efter en all-inclusive vecka på ett skjutfält i Värmland. Vad kan då passa bättre än att rivstarta med ett inlägg om lego?

Jag vill minnas att jag gillade lego som barn. Vi hade en stor back med lego-bitar, där kunde jag sitta länge och bygga hus på en stor grå bottenplatta. Leos farmor och farfar var mindre glada, det gör tydligen f*rbannat ont att trampa på en lite lego-bit då du sömndrucken skall ge nappflaskan mitt i natten.

Jag har sett fram länge mot att kunna leka med Lego tillsammans med Leo, och blev ännu mer sugen när jag läste en artikel i en teknik-tidning. Hör på detta:

”Djupt ner i en källare i Billund, under Legos högkvarter, finns ett rum fyllt med långa rader av hyllor. På hyllorna står alla legomodeller som aldrig fick släppas. Det förbjudna legot. Här finns en godiskatapult, en pappersplanskjutare, en ping pong-kanon och ett automatvapen som skjuter legoplattor.”

Vill ha, vill ha, vill ha!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl bara att börja konstruera dårå...

Tydligen finns det små Lego-robotar, som man kan bygga och programmera på olika sätt. Läste för nåt år sen att detta Lego sålde jättebra... till vuxna. Det vore kanske nåt?

/Jenny

Anonym sa...

Du får börja med sånt där Duplo eller Superduplo tills Leo fyllt tre år (då han inte förväntas försöka svälja allt som han får i händerna).

/Z

Anonym sa...

Jag med! Det förbjudna legot är helt underbart roligt! :)

Anonym sa...

Leos farmor faller i trance inför Lego Primo för småbarn. Legot behöver inte tryckas ihop utan faller bara på plats. Det finns härliga gubbar och figurer, underfundiga djur och söta tåg. Dessutom är bitarna är stora och det gör inte ont när man trampar på dem!!

Hur länge tycker Leo som farmor innan han påverkas av sin pappa?

Leos farmor förslår att Leos pappa skall börja leka med
Lego Primo – fanns inte när Leos pappa var liten – och har slutat tillverkas. Kan det bero på att farmödrar gjorde av med hushållskassan på lego –
vill ha, vill ha, vill ha!
Restlagret finns troligtvis också i Billund i källaren

Leos farmor

Anonym sa...

Har en son hemma som precis som sin mor när hon var liten tycker om lego. Vi började såklart med Duplo, men har redan, trots att han bara är två och ett halvt och det står från fyra år på förpackningen gått över till de små bitarna och det är inga problem. Han klarar dem galant. Att bygga efter ritningar är dok inte aktuell ännu, men det skapas mycket med egen fantasi. Riktigt kul att se. Så vi får väl hoppas att Leo precis som sin far blir en liten legofantast. Det är ju kul att bygga oavsett ålder.