söndag 12 augusti 2007

56. Terrorbebis får ny innebörd!


Igår flög familjen ner till Leos pappas släkt i Ängelholm för att fira gammelmosters födelsedag. Vi stannar såklart kvar lite extra för en veckas semester. Men att flyga innebär numera en mer avancerad incheckning än det brukade.

För att undvika att Leo, som trots sin ungdom är en ganska van flygresernär, ska få ont i öronen under tryckförändringen vid start och landning, har vi lärt oss att han bör dricka något då. Vi brukar därför göra iordning en liten termos med varm välling.

Men trots att Leos föräldrar kommer konkandes på världens sötaste lilla bebis till säkerhetskontrollen gives ingen nåd! Misstänksamma kontrollanter tvingar Leos mamma att ta en redig klunk välling för att bevisa att det inte är något i termosen som kan hjälpa till att kapa planet. Leos pappa får snällt montera isär bilbarnstolen för att visa att det inte finns kärnvapen under sitsen. Kom osökt att tänka på Rocky-strippen där ”det är numera förbjudet att ta med tidningar ombord på flygplanen p g a säkerhetsrisken – de kan rullas ihop och snärtas med!”

Givetvis förstår vi att säkerhet ombord är viktigt och att du inte automatiskt är höjd över alla misstankar bara för att du är förälder. Men vi misstänker att kontrollanterna inte hade egna barn. Varför tror vi det? Jo, för hur i hela fridens namn skulle du kunna kapa och kontrollera ett flygplan, samtidigt som du skall ha koll på världens mest energiska 10-månaders bebis?!?

3 kommentarer:

A L V A S - P A P P A ! sa...

ja det är faktiskt en berätigad fråga!

Anonym sa...

"Upp med händerna, lämna över styrspaken...annars...eh..annars...eh...häller jag välling på dig!!"

Anonym sa...

*fnissar* en bajsblöja känns som ett farligare vapen i ett sånt läge...
jag har faktiskt aldrig behövt smaka på mat eller dryck vi haft med oss till Oskar, kanske för att det är så få terrorister som flyger till Gunnarns flygplats *S*