söndag 5 augusti 2007

51. Plugga med bebis (gästinlägg)

Problem: Leos mamma har en irriterande resttenta att klara av innan hon får ut sin examen. Tentan ska skrivas den 20:e augusti. Den är svår. Leos mamma måste plugga ordentligt. Men när? När Leo sover förstås! Fast det gör han ju inte så mycket. Och så behöver Leos mamma göra lite annat också. Äta, gå på toa ifred, duscha, plocka ur tvättmaskinen och diskmaskinen och ringa det där samtalet, och kolla mailen, och sträckläsa senaste Harry Potter, eftersom Leos pappa står och hoppar i väntan på sin tur. Och på kvällen, när Leos pappa kommer hem och hjälper till med ”Leojobbet” måste ju middagen lagas och ätas, och sedan blir Leos mamma mest en trött hösäck som inte kan lära in något ens under pistolhot. Dessutom har Leos mamma dålig karaktär ibland, och kan komma på tusen saker som är viktigare (och roligare) än att plugga. Typ frosta av frysen eller så.

Lösning: Plugga när Leo är vaken! Har minsann läst att det är jättebra att prata och läsa högt för barn. Mycket stimulerande. Vem har sagt att det måste vara om Molly Mus? Varför inte Sociologisk Metod och Statistik? Leo tycker att det är ok. Även om Leos mamma hade hoppats att han skulle tycka att det var lika tråkigt som hon så att han skulle somna…


PS. Slut på vikarierandet. Lämnar nu tillbaka bloggen till Leos pappa igen, men jag kommer säkert tillbaka någon gång då och då. Kram på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Starta en egen blogg vetja ;) Ni skriver ju så grymt bra båda två!

Anonym sa...

Håller med Rosflickan!! :)