fredag 3 augusti 2007

49. De onda makterna (gästinlägg)

Leos mormor har ett intressant förhållande till teknikprylar. De går sönder när hon använder dem. Fast hon inte gör något fel. Alls. Speciellt datorer. Leos morbror E. är likadan fast värre. Allt han är i närheten av går sönder på ett eller annat sätt. Leos mormor kallar detta fenomen för att ”makterna inte vill henne väl”. Med makterna har Leos mamma förstått att hon menar en eller flera illasinnade tekniska gudomar som konspirerar mot henne. Har fnissat ganska hånfullt åt detta genom åren. (förutom när Leos mormor kommer i närheten av Leos mammas dator, då blir hon likafullt en aningens ängslig.)

Dock har det tidigare funnits lite avundsjuka och känsla av att vara utanför, då Leos mamma inte har haft någon sådan ”grej” som de andra har.

Nu har dock ”de onda makterna” hittat hit, lite otippat med Leo som redskap…

Varför ska han alltid bajsa precis när man har bytt blöja på honom? Varför ska han alltid kissa ner hela sig just den dagen man har bråttom iväg till någonting? Varför ska han alltid strula med morgonluren just den dagen man har något skojigt inbokat på dagen, så att han blir grinig? Eller strula med eftermiddagstuppluren just den dagen vi är bortbjudna på kvällen? Eller gnugga sig med händerna runt munnen när han äter och sedan kladda ner hela sig just när han har de finaste kläderna på men inte annars? Eller jämt jämt jämt tappa ner kex och leksaker på Leos mammas sida av bordet istället för där Leos pappa sitter?

Inte kan Leos mamma skylla på lilla gullungen inte, det måste vara de onda makterna… Undrar hur man blidkar dem? Ska man offra ett gosedjur kanske?

1 kommentar:

A L V A S - P A P P A ! sa...

Svaret på samtliga frågor; man har fått barn. Det skall inte vara lätt! (: