onsdag 2 januari 2008

126. Back to the arbete!

Både jul och nyår har kommit och gått. På måndag börjar jag jobba efter drygt fyra underbara månader som pappaledig. Usch!

Men tiden går, inget att göra åt det. Vad som är positivt är dock möjligheten att få se hur vår lille bebis numera förvandlats till en liten pojke. Några exempel på vad som hänt de senaste veckorna som utmärker detta:

Leo går numera som ett barn. Tidigare under hösten, när han började lära sig gå, höll han händerna i axelhöjd för att hjälpa till att hålla balansen. Numera pendlar armarna längs sidan.

Han har upptäckt vattenpölar. Det är underbart att se hur han springer fram till lämplig vattenpöl och stampar hårt med kängorna så vattnet plaskar eller viftar med händerna för att skapa svallvågor.

Eftersom både hans mamma och pappa gillar att läsa så blev vi varma i magen när han för första gången kom gående med en bok, sträckte fram den och sedan kröp upp i knäet för att bli läst för. Är numera en stående ritual varje dag.

Han har lärt sig att både klättra upp och ner i soffan. I alla fall i farmor och farfars soffa, vår är lite för hög fortfarande. ”Rumpan först när du skall ner!” har de oroliga föräldrarna förmanat honom för att förhindra att han kastar sig med huvudet före men numera kasar han så mjukt ner.

Inga kommentarer: