lördag 22 december 2007

125. Shopping till bebis...

Eftersom Leo är vårt första barn hade vare sig hans mamma eller jag någon större koll på vad som skulle köpas in. Vi läste en del på nätet, frågade kompisar etc. Det mesta blev väl OK men jag vill lyfta fram några saker som jag hade gjort annorlunda, eller som jag varmt kan rekommendera:

Barnvagnen. Stor stabil sak från Brio, en Duo för drygt 6 000 spänn. Fungerade alldeles utmärkt, inga klagomål alls! Men – det är en ganska kort tid som de faktiskt ligger i vagnen relativt hur länge de skall vara i en sittvagn. Att använda liggvagnen innebär även att hela bilens bagageutrymme går åt alternativt att du tar bra mycket plats när du åker kollektivt. Om jag fick göra om så skulle jag köpt inte fullt så top of the line på liggvagnen och satsat lite mer av pengarna som blev över på en mycket bra sittvagn i stället.

Snuggelnest. En liten sängbotten med kanter, kanske 7-8 cm höga. Sades vara bra för att förhindra att du rullar över och skadar ditt barn om du vill ha honom/henne mellan er i sänge som vi gjorde inledningsvis. Lät jättebra. Vi använde den en gång. Du rullar inte över och skadar ditt barn, om du inte är rejält full. Framför allt som du ju har barnet i huvudhöjd. 500 spänn rätt i sjön.

”Gungtassar” till spjälsängen. Är spiralfjädrar som du monterar under benen på babyns säng. Gör att det är mycket enkelt att vagga sängen. En klar hit, inte minst om du har babyns säng brevid din egen.

Omönstrade däck till barnvagn och sittvagn. Många däck till barnvagnar har rejäla dubbar. Mycket bra, om du skall köra i väglös terräng eller riskerar isplaning. Du gör sällan någondera med vagn... Däremot drar de in rejält med grus och smuts som fastnar mellan dubbarna. Satsa på släta däck i stället!

2 kommentarer:

A L V A S - P A P P A ! sa...

MKT KLOKA TIPS, BARA ATT (oj) styrka riktigheten!!

gott nytt!

A L V A S - P A P P A ! sa...

R I K T I G T
G O T T
N Y T T
Å R!

Hoppas 2008 för med sig alla dina/era önskemål för ett alldeles fantastiskt gott år!

MVH ALVAS PAPPA!

var e alla kommentatorer??