torsdag 17 januari 2008

134. Så ska vi aldrig göra! (gästinlägg)

Innan Leo föddes hade hans föräldrar mycket starka åsikter om barnuppfostran. Vi hade faktiskt åsikter redan innan han var påtänkt, ja till och med innan vi träffades! Vi tittade på föräldrar och barn runt omkring oss och tänkte att de inte alltid gjorde ett sådär jättebra jobb. Det är ju för sjutton bara att anstränga sig lite!

: När vi får barn ska de aldrig titta på film. Eller nästan aldrig i alla fall. Bara en liten stund i taget. Vad är det för usla föräldrar som använder TV:n som barnvakt?

Nu: Vinterkräksjuka, kraftiga förkylningar, plocka ur diskmaskinen ifred. Mooolly, Moooolly, Molly Molly Muuuus…

: Våra barn ska aldrig få söta saker. I alla fall inte förrän de blir större. Och bara på lördagar. Usch för föräldrar som ger sina barn sådant. Låt bara bli att introducera det!

Nu: Men, ge honom ett kex då, annars får vi ju aldrig äta klart middagen! (till vårt försvar händer det mycket sällan, men det händer…)

: Kan inte fatta att det ska vara så svårt att få barn att sova, det är ju bara att vara konsekvent, så fattar de vinken!

Nu: HAHAHAHAHAHAHA!

5 kommentarer:

Anonym sa...

/blush/

/Jenny

Anonym sa...

Hej Leo och hans Pappa: Skall vi åka och bada i eftermiddag?

/J

Anonym sa...

Ni har fått pris i min blogg :)

Anonym sa...

Hehehe, träffsäkert. Men att säga nej till världens bästa barnpassare (TVn), låter verkligen korkat. Har kompisar som säger att TVn räddat mången sovmorgon på helgerna.

/Z

Anonym sa...

*fnitter* Precis så! Herregud, det är ju bara att vara konsekvent..;)
(Värt att notera att vi är pre-barn...). Nämnde jag att vårt barn aldrig ska vara kladdig runt munnen, ha fläckar på kläderna och att hemmet ska vara kliniskt rent och välstädat? ;)