tisdag 24 juni 2008

184. Dilemmat med kaksmet... (av Leos mamma)

Leos mamma har i vissa avseenden haft en mycket traumatisk barndom. Det var ju det här med kaksmeten… Kaksmet är gott. Mycket gott. Problemet var att när Leos mamma var liten och Leos mormor bakade så ville ju Leos mamma slicka skålen. Det fick hon ju förstås. Men – Leos mormor var så otroligt snål med smeten! Hon använde slickepott och lämnade ytterst lite kvar i skålen varje gång! (Hon skyllde bland annat på att barn får ont i magen av att äta kaksmet)

Resultatet? Uppror i vuxen ålder. Så fort Leos mamma flyttade hemifrån och bakade åt hon massor med kaksmet. Det gör hon fortfarande. Och får inte ett dugg ont i magen! Det var bara en bluff! Så när Leos mormor var så snål med smeten så skapade hon därmed en besatthet! Hade Leos mamma bara fått lite mer så hade hon inte tyckt att kaksmet var så speciellt.

Enligt denna teori bör man alltså inte snåla med kaksmeten när Leo börjar visa intresse för den. Han ska få jättemycket.

Fast då blir det ju inget kvar till Leos mamma... Måste nog omvärdera teorin i alla fall. Det är nog bäst att säga åt honom att barn får ont i magen av att äta kaksmet…

5 kommentarer:

Anonym sa...

...och man får inte bada inom en timme efter det att man har ätit. Och om man tittar i kors kan ögonen fastna. Och vattnet i ett badkar snurrar på andra hållet då man släpper ut det om man är på södra halvklotet.

/Z

Anonym sa...

Min mama var också snål med kaksmeten! Fast inte för att man skule få ont i magen, utan för "annars blir det ju ingen kaka". MEN....kaksmeten är ju mycket godare!

Full sympati med Leos mamma i det här fallet. Gör två satser kaksmet, så kanske det blir liiite kaka, och så kan både Leo och hans mamma få smet.

/Jeny

Anonym sa...

håller med Jenny.
Och vad menar Z? Hur ska man då kunna sitta i badtunnan och äta räkor?

Anonym sa...

Hehe, jag jobbar fortfarande på att vi ska bygga badtunna!

Anonym sa...

Äta räkor i badtunnan? Det kommer att leda till kramp, och sedan till en grym, kvalfylld och föga hedervärd död...

/Z