måndag 25 maj 2009

257. Solna rules!




Utan hänsyn till bittra f d Solnaiter som nu flyttat till en förort utanför Lund med blåst, trasig oljepanna och konstant motljus fortsätter familjen L. att leta nya ställen i Solna för mysiga söndagsutflykter i vårvädret. Hittills har vi besökt G:a Filmstadens våffelkafé, Överjärva Gård, Ursviks Knatterunda och Råsunda Hembageri. Igår morse tog Leo och jag en cykeltur runt Brunnsviken och kom då förbi ett mysigt kafé vid Bergshamra; Sjöstugan. Sagt och gjort, efter lunch-tuppluren tog sig hela familjen dit för att fika. Lummiga äppelträd skuggade oss när vi tittade ut över vattnet och åt kladdkaka, rabarberpaj och glass. Leo tjatade till sig en bulle som vanligt men kom sedan på att det faktiskt var roligare att mata ankorna från bryggan än att äta upp den. För er som vill ha mer info, se www.kafesjostugan.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nåja, rabarber har man i trädgården själv, och vi har havet att bada i istället för någon förbannad vassdunge knökfull med grillande småbarnsfamiljer och knappt ståplats i det E-coliberikade vattnet... Och islossning har vi haft för länge sedan.

Surt sa räven :-)

/Z

Thomas & Ingrid sa...

Kängan var förvisso främst ägnad åt den f d Solnait som nu främst ser algblommningen i stenbrottet som sin främst underhållning. Förvisso har du Z närmare havet, synd bara att du måste ut 700 meter från kusten om du vill kunna doppa mer än anklarna.

Anonym sa...

Det är därför det finns en badbrygga. Du å din sida måste resa över 50 mil för att komma till havet. Den där bräckvattenpölen som ryssarna använder som toalettavlopp och där rika stockholmare har köpt upp all strandmark ger jag inte mycket för.

/Z

Anonym sa...

Vilka härliga bilder - vilken idyll!
/Jenny

Anonym sa...

Emed den äran önskar jag Thomas många gratulationer på dagen då han fyller som han ser ut. Gam-gubbe!

Kram Johan

Anonym sa...

Solna är bäst är rubriken på detta inlägg. Vad som inte är bäst är Kim Källström. Det är något jag vill ha sagt. Jag tror inte Sverige hade fått mindre mål om Leo hade lagt straffen.

Om man nu vill att svenskarna skall fira nationaldaen kan man väl inte ha med Kim i landslaget. Man blir förbannad. Skicka tillbaka honom till Frankrike och tvångsmata honom med för gamla baugetter. Eller låt honom spela i Djurgården.

Anonym sa...

Att låta Kim spela i DiF är ett alltför milt straff. Även om det är svårt att tänka sig så måste vi, för landets bästa, vara hårda. Skicka Kim till Nord Korea och låt honom dela ut pamfletter för att främja världsrevolutionen.

/Z

Anonym sa...

Nu är det bevisat. Både Lomma och Lund är bättre att bo i än i Solna. När tänker ni flytta?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3047327.svd

När kommer förresten nya inlägg? Eller har du gjort som Peter Englund och lagt ner bloggen när den var på topp?

/Z

Anonym sa...

Jag tycker att Kim uppträdde som en tomte i matchen mot Malta. Sannolikt hans sista landslagsuppdrag.

/Inte Z