söndag 14 mars 2010

287. Årets julklapp?


Trots att Leos pappa mycket väl vet att Leos mamma bara vill höra "-oj vad synd det är om dig!" när hon klagar, har han mer än en gång gjort det klassiska misstaget att efter klagandet svarat med "Okey, då föreslår jag att vi löser problemet på följande sätt..." Är man en fixartyp så är man!

Men ibland blir det bra. Förra graviditeten var Leos mamma höggravid under en kanonsommar. Då blev hon varm när hon skulle somna. JÄTTE-varm. Det problemet löset Leos pappa genom att köpa en portabel air conditioner. Även denna gång är hon varm i kroppen men denna vintern har det bara varit att öppna fönstret så var det problemet ur världen.

Ett problem denna gång har varit att magen blivit så stor. Det är knappt två månader kvar till beräknad ankomst men redan nu är magen lika stor som den var i samband med förlossningen. Det är ett problem om du, som Leos mamma, gillar att somna på mage!

Men den fiffige pappan var lite kreativ kring sömnproblematiken även denna gång. Leos mamma fick lägga sig på en extramadrass, ett magstort hål ritades upp och så lite kirurgi medelst bajonett. På madrassen då. Vips, ett lagom stort hål som gjorde att Leos mamma kunde somna på mage lite till.

När magen nu växt sig för stor för hålet försökte jag upprepa receptet genom att köpa ännu en mmadrass och göra samma sak. Dessvärre blev det dock för instabilt med en totalt höjd madrasser på 22 cm så vi fick ta bort den extra madrassen...

En oväntad bonuseffekt är dock att ett hål format som en stor gravidmage passar perfekt för en medelfet katt vid namn Stig. Så nu behöver vi aldrig leta efter katten på dagarna, han tar vid när Leos mamma går upp, parkerar sig i hålet, sveper svansen om sig och kommer inte upp förren det är middag.

4 kommentarer:

Mikaela sa...

underbart!

Anonym sa...

Bra idé. Men nu har du sabbat patentmöjlighet genom att outa den. Dessutom måste årets julklapp vara elektrisk för att slå.

Kan du uppfinna en bättre version som kan kopplas i USB-porten så är nog din lycka gjord.

/Z

Anonym sa...

Låter som en perfekt kattplats. Vår katt gillar att ligga på mattan och titta förälskat på elden i öppna spisen. Nu när det är varmare eldar vi inte så ofta, men katten ligger på samma ställe och tittar anklagande när man går förbi.
/J

Anonym sa...

Perfekt när man har morgonstånd och vill ligga platt på magen, bara ner med draggen i hålet (fast då behövs nog båda madrasserna, och ingen katt).

dr B