tisdag 2 mars 2010

286. Martyrpoäng (av Leos mamma)

Leos pappa har åkt till Amerikat igen, så Leos mamma tar nu tillfället i akt och kidnappar bloggen. I detta fall för att gnälla.

Leos mamma är alltså gravid. Jättegravid. Är i stort sätt lika stor som när hon skulle föda Leo. Och HAR TVÅ MÅNADER KVAR!

För knappt en vecka sedan var läget följande: Leos mamma har drabbats av illasinnad foglossning. Enligt barnmorskan är prognosen att Leos mamma hamnar på kryckor till slut god. Har således helvetiskt ont av och till. Det finns ju starka smärtstillande! Nej, just det, det får man ju inte ta när man är gravid. Hon har också drabbats av RLS (Restless leg syndrome). Det finns ju jättebra medicin mot det! Nej, just det, inte när man är gravid. Dessutom har hon svåra sömnproblem. Fast det finns ju sömntabletter. Nej, inte det heller. Vid denna tidpunkt hade Leos mamma dessutom fått en mycket tuff förkylning med halsont och ont i kroppen. Fast det finns ju amerikansk förkylningsmedic... Äh, det var inget.

Så när Leos mamma sitter vid middagsbordet och petar i lite filmjölk, och funderar på om hon ska dö nu eller lite senare, suckar Leos pappa och ser lite butter ut.

-Vad är det?, frågar Leos mamma.
-Det är jättejobbigt. Jag har fått en spricka i läppen, svarar Leos pappa.

Leos mamma funderade ett kort tag på hur det skulle vara att vara änka, men kom på att hon 1, Var hemma och obeväpnad, 2, Var för trött, 3, Skulle vara tvungen att ta hand om två barn själv.

Info till Leos pappa: Det krävs minst 1 komplicerat benbrott, alternativt dödlig sjukdom för att din fru ens tänker höja på ögonbrynet. Den närmaste tiden är det aldrig synd om dig, bara om mig!

Färdiggnällt för närvarande. Fast det är ju en hel vecka till Leos pappa kommer hem... :-)

9 kommentarer:

MammaPunk sa...

bra saker med foglossning: Jag dammsuger fortfarande inte hemma, och Oskar fyller snart 4 år.
Dåligt med det: Jag känner fortfarande av foglossningen ibland.
Bra med det: Det är alltid mest synd om mig.
Dåligt med det: Det är faktiskt alltid mest synd om mig, på riktigt.

Iaf, för de allra flesta går det ju typ över på bb och då har du ju dessutom en fin liten nykomling att gosa med och det är ju faktiskt inte så lång tid kvar =o)

Och vad gör Leos Pappa i USA? han borde ju vara hemma och ta hand om familjen, jag mailar vid behov gärna över en lång lista på saker man inte bör göra med foglossning, enligt min läkare. såsom: dammsugning, handling, arbetning, lyftning osv osv...

Anonym sa...

Men nu är det så att bloggen heter "Leo och hans pappa". Så huvudpersonerna för bloggen är klara.

Hur illa är det med stackars T? Gick sprickan i läppen över? Var han tvungen att behandla på något sätt, Nivea eller Lypsyl kanske? Och hur tog Leo det att pappa var skadad men inte fick medlidande? Berätta mera!

/Z

Anonym sa...

Jag är också bekymrad för Thomas läpp, var det över- eller underläppen som drabbades. Snälla, håll oss uppdaterade. För att casha in Martyrpoäng undrar jag hur många vi får i vår familj:
* Johan vred knäskålen ur led igår
* Jessica fick beskedet att Astra lägger ner i Lund
* Johan träffade en klantig underläkare på vårdcentralen som tappade ur 1 dl blod från knät under ofantlig smärta då han riktade nålen helt fel.

Å andra sidan fick vi en alldeles underbar Märta i lördags och Jessicas graviditetsbesvär har nu avtagit. Allt som kvarstår är bara en fluffig mage och det där härliga avslaget...

ps. Nitrazepam kan man ta när man är gravid, det hjälper garanterat mot alla krämporna du har, å andra sidan behöver du barnvakt för du lär inte vakna om så Leo hoppar på din mage.

ps2. Kvinliga förkylningar är bara en västanfläkt jämfört med manliga förkylningar

dr B

Anonym sa...

Usch på Z och dr B! Jag tycker jättesynd om Leos mamma!
/J

Anonym sa...

Jag kan lugna alla oroliga fans, lappen mar mycket battre nu! Leos pappa

Anonym sa...

Det var skönt att höra. Slutet gott, allting gott!

/Z

Anonym sa...

Den medicinska kunskapsnivån i USA är tydligen stor. Blev du inlagd?

dr B

mom2009 sa...

TIPS:
Dexofen!

+ det tar bort smärta
+ man sover gott

- följesedeln (läs för guds skull inte delen om biverkningar!)
- man sover gott

mom2009 sa...

Ja, just det:
+ den är "gravidvänlig"

:-)