söndag 19 oktober 2008

206. En helt vanlig söndag

05:22.
Leos pappa vaknar av att Tröttemamman och Leo står i dörren till gästrummet. Leos mamma har svarta ringar under ögonen medan Leos glatt sjunger i-i-i-i-i-i! Det visar sig att Leo fått en ny förkylning och hostat massor, sen någon timme tillbaka så hostar han så mycket att han inte somnar om.

Leo och jag bäddar ner oss under en filt i soffan, sätter på en Pingu-film i bakgrunden och bläddrar i en pekbok. Leos mamma vacklar mot sovrummet.

07:56
Leos mamma dyker upp och viskar onämnbara saker om katten Stig som omväxlande vill in i sovrummet, omväxlande ut och som stör hennes sömn. Leos pappa retirerar in i stora sovrummet och stoppar i ett par öronproppar för att dämpa skriken av Leo som är arg för att hans mamma hindrar honom att bryta av DVD-skivor.

09:25
En ganska utvilad Leo-pappa går upp igen. Tar över vakten av en mycket grinig Leo, som sovit alldeles för lite och alldeles för dåligt.

10:30
Ger upp försöken att hålla Leo vaken till normala tiden för lunch-tuppluren (11:30). Han får välling och somnar inom ett par minuter. Gör upp om VAB-schema för nästa vecka; då Leos mamma har viktig praktik kommande vecka tar pappa mån-tis och mamma ons om det håller i sig så länge.

10:45
Leos pappa snörar på sig skorna och joggar bort till gymmet på Västra Vägen. Leos mamma plockar undan från barnvaktsgästerna igår och lägger sig i soffan med en bok.

13:40
Vi väcker Leo för att han inte ska sova alldeles för länge, tre timmar får räcka trots att han är sjuk…

14:30
Hela familjen promenerar till Solna Centrum. Solen skiner från klarblå himmel. Gör Leo glad genom att åka upp i glashissen på Solna Centrums utsida, hela vägen upp till 8:e våningen. Ser många bilar. ”E ti!” skriker en lycklig Leo när vi åker ner. Okej, en gång till. Handlar nya stövlar till Leo, påslakan till föräldrarnas täcken och sedvanlig provianteringsrunda på ICA.

16:30
Leos pappa steker hemlagade hamburgare och klyftpotatis till söndagsmiddag. Leo tränar nya ord med sin mamma i boken ”Knacka på”. Apa och lampa är de senaste.

17:30
Leo hårda mage löser sig äntligen. Vi firar med ett bad!

18:30
Ser ännu några avsnitt av Pingu.

19:30
Hjälps åt att tvinga hostmedicin i en vilt skrikande Leo. Hälften kommer på pyjamasen, bara att byta till en ny. Suck! Leos mamma lägger Leo medan jag byter på kattlådan och pratar i telefon med Leos underbare farbror O. som fyller 30 imorgon. I bakgrunden hör man Leo säga ”E ti!” varje gång hans mamma sjungit klart sin egen version av Sov du lilla videung.

20:42
Leo somnar. Slår upp ett glas rött och lägger mig i soffan med några salta kex. Leos mamma tar lite glass och vi tittar på 7:e avsnittet av Rome II.

21.50
Borstar tänderna, får en gonattkram, kryper tyst ner i vår säng bredvid en lätt snarkande Leo. En helt vanlig söndag hos familjen Lindeborg har kommit och gott.

3 kommentarer:

Anonym sa...

*pfuii* Ni var verkligen värda rödvin och glass, den saken är helt klar!

Anonym sa...

Man kan med fördel blanda ner hostmedicinen i vällingen. 2-3 ml cocillana-etyfin tar bort hostan, morfinet gör att de små liven sover så gott att man önskar att de skall fortsätta hosta länge länge. Själv kan man ta sig en munfull så blir livet roligare.

/Anonym läkare

Anonym sa...

Om man inte snedtänder förstås! Mor&Far försökte köra tricket med hostmedicin när jag var liten. Undertecknad snedtände totalt och satt en hel natt i spjälsängen och fnittrade hysteriskt...vilket inte riktigt var vad föräldrarna tänkt....;)