torsdag 17 december 2009

278. Årets Luciafirande (av Leos mamma)


Årets Luciafirande på dagis gick av stapeln i fredags. Leos mamma hade köpt en tomtedräkt. (Som går att återanvända som pyjamas, känns surt att lägga ut pengar på ett plagg som kan användas i en timme)


Det var mycket roligare att titta i år, främst för att Leo var med på ett helt annat sätt än förra året. Han och bästisen A. kom in hand i hand. När A. och flera andra barn fick syn på sina föräldrar övergav de dock tåget för att sitta hos mamma och pappa.


Men inte Leo. Han såg oss, vinkade glatt, men var alltför upptagen med att få uppmärksamhet för att gå någonstans. Han trodde säkert att alla var där för att titta på honom. Han sjöng så högt han kunde, och där han inte kom ihåg texten, klämde han i med Raj, raj raj i högan sky. (Lite som Leos pappa i slutet på en kräftskiva kanske?) Mellan varje sång skrek han:


- JAG ÄR EN TOMTE!


Efter Luciatåget blev det saft och pepparkakor och sedan hemgång. Två timmar senare blev Leo sjuk med feber. Då skulle tomtedräkten av, och det vara bara att ligga hos mamma eller pappa som gällde.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Får vi inte se bild på tomten? Jag vill se Leo i fina tomtepyamasen!
/J

linda sa...

Jag kommer glömma bort datorn imorgon så jag önskar er god jul redan nu... GOD JUL!! =)