tisdag 19 februari 2008

149. Leos 5-Kamp (av Leos mamma)

I dag har Leos mamma Vabbat. Men vad gör man med en liten kille som är för sjuk för att vara på dagis, för sjuk för att vara ute men för frisk för att vila? Leos egen 5-kamp förstås!

Gren 1: DVD-kavalkad
Går ut på att på kortast möjliga tid vräka ner alla DVDfilmer från hyllan. I periodpausen ser du glatt på när motståndaren mamma muttrandes sätter tillbaka dem i hyllan. Upprepas minst tre gånger på tio minuter för att du ska räknas som godkänd.

Gren 2. Dragkamp med snuttefilt.
Kräver en motståndare (mamma). Kräver också en del råstyrka. Eller åtminstone att motståndaren spelar övertygat och låtsas vara svagare. Skaderisken är dock ganska stor, med tanke på att man kan trilla baklänges när motståndaren släpper snuttefilten. Utförs således bäst på mjukt underlag.

Gren 3. Psykologisk krigsföring med hjälp av tvättkorg
Utrustning: En relativt tom tvättkorg, en snuttefilt och en napp. Öppna tvättkorgen, släpp ner nappen och snuttefilten. Misslyckas med att fiska upp dem igen. Skrik hjärtskärande på motståndaren som plockar upp. Upprepa proceduren. Poäng ges för hur många gånger du kan genomföra hela momentet innan motståndaren vinner genom att triumferande stänga badrumsdörren.

Gren 4. Kattjakt
En uthållighets – och konditionskrävande gren som i stort sätt bara kräver en möjlighet att kunna springa runt, runt, mellan hall, vardagsrum och kök. Samt en mycket ovillig funktionär. (Katten Stig). Poäng om man kommer i kapp. Extrapoäng om du kan uppvisa fångade pälsstrån i handen.

Gren 5. Kast med klossar
Denna gren kräver pricksäkerhet. Man får nämligen poäng för alla klossar man kan kasta så att de hamnar under soffan. Dubbel poäng om de hamnar så långt in så att motståndaren muttrande måste lägga sig på mage för att få fram dem. Kan upprepas i det oändliga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar ha haft en riktigt livad liten dag! ;)

Anonym sa...

Hahahaha. Hur många poäng fick han? Och fick han bonuspoängen i Kattjakt? (Stackars Stig!)

/Jenny

Anonym sa...

Leo fick en väldig massa poäng...
Och jadå, bonuspoäng i kattjakten också...