tisdag 29 april 2008

174. Släpp fångarne loss!
















Våren är min favorittid vad gäller Solna. Det är så skönt när alla träden slår ut i blom. Rudvikens två jättestora innergårdar fylls med barn som busar, cyklar ikapp, klättrar i klätterställningarna, leker i sandlådorna, gungar, åker rutschkana vg j k,jnjnjjkmk,l.,..mn bm,l.öåöäöä

Ursäkta, Leo kröp upp i mitt knä och började skriva. Var var jag? Jo, utöver områdets alla busande barn så finns här mycket grönska. Stora kompisträdet utanför Leos sovrumsfönster, björk, äppelträd, lönn, höga buskar längs hela Regnstigen etc. Vi har även en aktiv trädgårdsgrupp i vår förening så nu lyser rabatterna av blommor i regnbågens alla färger. Skulle tro att det är någon gång i juni som de fyller vatten i den stora barnpoolen på baksidan av vårt hus.

Söndagen var Leo mycket bättre i magen så vi invigde Leos nyinköpta cykelstol med en tur bort till Hagaparken, där vitsipporna redan lyser och gör Leos pappa på gott humör när han cyklar till jobbet. Klipper in två vårfoto på Rudviken med omgivning och två bilder på Leo i Hagaparken.

söndag 27 april 2008

173. Ny magsjuka i familjen

Klockan fyra på lördagens morgon vaknar jag av ett hulkande ljud. Leo har hävt upp sig på armarna och kräks kraftigt i sin säng. Osmälta delar av fredagskvällens middag, pasta och några vindruvor till efterrätt, är fullt synliga. Jag lyfter upp honom och byter pyjamas medan hans mamma ersätter lakanet med en fluffig handduk. Leo är rädd och gråter stilla men lugnar sig när vi tittar på tåget från köksfönstret. Lite vatten får bort smaken i munnen och han somnar om igen.

Morgonen därpå har han smittat ner sin mamma som om och om och om igen måste rusa till toaletten. Leo verkar dock återställd så efter frukost går han och jag ner och leker på gården. Vi åker rutschkana, klättrar på klätterställningen och springer runt i borgen. Att han är lite trött märks dock på att han sover middag i drygt två timmar. När regnet så tvingar in oss under eftermiddagen mår hans mamma lite bättre. Hon fnissar och säger att så här lite har hon inte vägt sedan Leo blev till. Frånsätt en mullrande mage och huvudvärk så verkar Leos pappa inte drabbas, gudskelov!

Leos vällingsmiddag kommer upp igen på köksgolvet någon timme senare. Upp i pappas famn och så ett bad tillsammans. När jag bär honom från badrummet kommer en ny kaskad över min rygg. Du vet att du älskar någon när du struntar fullständigt i varma spyor som rinner längs ryggen, det enda som är viktigt är att trösta; ”så ja vännen, det är inte farligt, du mår snart bättre, schyyy-schyyy-schyyy, pappa och mamma finns här”.

Nytt ombyte och så bäddar Leos och hans mamma ner sig i soffan, som hans mamma förutseende har draperat med ett stort badlakan. Saft i små små doser går ner. Teletubbies fascinerar fortfarande. Leos pappa äter soppa till middag, hans mamma vitt bröd. Leo vägrar först smaka vätskeersättning men ändrar sig sedan när han får dricka som de stora barnen, d v s direkt ur glaset.

Vi bär in vår lille bus i sängen där han ligger stilla och blinkar, helt olik den busiga bebbe som brukar springa runt och slänga ut sina nappar. Leos spjälsäng står bredvid vår säng och hans mamma sträcker i sin trygga hand mellan spjälorna. Leo tar tag om hennes pekfinger och drar det till sig. Gosar ner sig i den mjuka handduken. Och somnar. Han sover tolv timmar utan att röra sig.

torsdag 24 april 2008

172. Viiiila...

Ett av sätten som vi skall fira Leos mamma för sitt nya jobb är att hon i mitten av maj får åka en vecka till Turkiet och vila upp sig på lyxigt hotell. Bara Leos mamma, en big-pack choklad, nätter utan barnskrik, några goda drinkar vid poolen, ostörda frukostar och en resväska full med chick-lit. Leos pappa stannar hemma och håller ställningarna, dock fuskar jag genom att Leos farmor kommer upp och hjälper mig.

Kanske mer än en belöning är det en kompensation för att Leos pappa måste resa bort med jobbet en 5-6 gånger om året och att Leos mamma då får dra hela lasset själv här hemma, Leos mamma och jag är rörande överrens om behovet av att få komma bort från vardagen och ladda batterierna. Även om vi älskar att resa ihop så är det trots allt även skönt att få lite egentid då och då. Vi kanske skall addera lite räkor och skumpa till firandet?

tisdag 22 april 2008

171. Heja Leos mamma!

Idag firar vi i familjen Leos mamma. Leos mamma har nämligen fått MVG efter ett utförligt rekryteringsförfarande, som bl a innhöll personlighetstester, IQ-tester och 2½ timmes utvärdering av en listig psykolog. Det är därför äntligen klart att hon får anställning hos en arbetsgivare som har vett att verkligen uppskatta kvalitéerna hos Leos mamma. Hurra!

Leo, Leos pappa och katten Stig skall slå sina kloka huvuden ihop och fundera ut ett bra sätt att fira henne på.

torsdag 17 april 2008

170. Brudmagneten... (av Leos mamma)

Häromdagen när Leo och hans mamma handlade i Solna Centrum hördes följande:

Paaaappa, Paaaappa, titta däj äj Leo! Fjån dagis!
Titta pappa vad han äj söööööt!

Leo är en brudmagnet!

Fast nu hade ju Leos mamma tänkt så här:

Leo ska växa upp och bli välartad. Han behöver inga flickvänner! När Leos mamma tycker att det börjar bli dags för barnbarn kommer han att hitta en trevlig tjej som han kommer att älska nästan lika mycket som sin mamma…

Förstår inte varför Leos pappa hånskrattar åt mina idéer? För så kommer det ju att bli!

Joho! Joho! Joho!

Nähe…

tisdag 15 april 2008

169. Leos runda (av Leos mamma)

Leo är i vissa sammanhang ett synnerligen väluppfostrat barn, som har koll på vad som är förbjudet.

När vi kommer hem och har tagit av oss ytterkläderna inleder han med att först undersöka om toahaspen sitter på (så han inte kan slänga ner saker där) Sedan ser han till att dörren till toaletten stängs för säkerhets skull (så att han inte ska klättra upp på toaletten). Efter detta går han en snabb sväng förbi förrådsdörren och kontrollerar att den är stängd (så han inte kommer år kemikalier och kattoaletten mm) Sedan springer han ut i köket, kontrollerar att alla kökslådor och dörrar är stängda, är de inte det så stänger han dem. Sedan är det raka spåret till brickan med Katten Stigs matskålar. Han kan inte lyfta bort dem själv, men han pekar och gör oss uppmärksamma på att de måste lyftas upp, eftersom han inte får äta kattmat.

Åh, vad vi önskar att han ser till att låsa barskåpet som tonåring – eftersom han inte får dricka sprit… Men det är väl inte så troligt…

fredag 11 april 2008

168. Äntligen avslappnad


Natten till idag sov Leo från det att han somnade tills kl 06.30 . En hel natt! Utan att vakna! Siste det hände var han sju timmar gammal. Hans mamma tror att vårt envetna arbete med att vägra ge honom mat när han vaknar börjar ge effekt. Men jag vet att det finns en mer logisk förklaring. Vilken? Jo, Leo har länge känt en odefinierbar plåga i kroppen utan att förstå varför. Detta har gjort att han vaknat p g a olustkänslor. Men, så gick Rögle upp i Elitserien och Leo kunde äntligen, äntligen slappna av helt. Sov gott, pappas lilla bus.

onsdag 9 april 2008

167. myntets baksida


På jobbet för Leos pappa har de sedan årsskiftet infört en ny IT-strategi. Numera har alla bärbara datorer, handdatorer och möjlighet att koppla upp sig mot jobbets server samt e-posten även utanför kontoret. Jag har lite svårt att bestämma mig om jag tycker det är bra eller dåligt.

Bra är att om jag ligger efter med arbetet kan jag i stället för att sitta kvar på jobbet gå hem och äta middag med Leo och hans mamma för att sedan jobba några timmar när Leo somnat. Dåligt är att det sista jag gör innan jag går och lägger mig är att jag kollar jobbmailen samt att jag numera jobbar med datorn i stället för att läsa en bok när jag åker tåg.

Men övervägande är det nog bra ändå, om jag inte har möjlighet att fixa viktiga saker på jobbet så surar jag över att det kommer att vara så mycket att göra när jag kommer tillbaka. När jag i min nya tjänst reser ganska mycket så är det faktiskt bra att kunna kolla av läget då och då. Bifogar en bild från förra veckans resa till Arvidsjaur.

måndag 7 april 2008

166. Hej då lockarna! (av Leos mamma)


Så här kul är det att bli kittlad!


Nu har Leos mamma fallit till föga och motvilligt satt saxen i Leos lockar. I alla fall dem längst ner. Som en kompromiss har Leo fortfarande lite lockar på bakhuvudet. Leos mamma ämnar inte trimma honom helt bara för att han ska matcha sin pappa!


Så det så!

torsdag 3 april 2008

165. Arga Vovven anfaller! (av Leos mamma)

Just nu går Leos favoritlek till så här:

En av föräldrarna (vanligtvis Leos pappa) kryper omkring på golvet, morrar, visar tänderna och ser allmänt farlig ut. Leo smyger sig så nära han vågar, Arga Vovven gör ett morrande utfall och Leo rusar gallskrikande bort till tryggheten (mammas ben) där han klamrar sig fast allt vad han kan och gömmer huvudet. Sedan tittar han försiktigt fram, börjar fnissa och smyger närmare igen. Och igen. Och igen… Hur kul som helst!

För Leo spelar det ingen roll vem som är Arga Vovven och vem som är Trygga Benen.
Leos mamma har dock kommit på att det är bättre att Leos pappa är Arga Vovven för att:

1, Leos pappa gör en strålande rollprestation som Arga Vovven.

2, Arga Vovvens jobb är mer ansträngande, och så får man ont i knäna efter ett tag.
(De som känner Leos mamma vet att hennes motto är att undvika ansträngning och fysiska obehag till varje pris. Dessutom, det var Leos mamma som födde, nu är det Leos pappas tur att ha ont, haha)

3, Som Trygga Benen får man helt plötsligt en massa gratiskramar!

tisdag 1 april 2008

164. I förbund med Djävulen?


Vi har äntligen fått förklaringen till varför Leo inte sover på nätterna. Han är i förbund med djävulen!!!